Target Headhunting hakijakokemus

Hakijakokemuksen kehittämiseksi halusimme selvittää hakemuksen ja ansioluettelon tallettaneiden henkilöiden näkemyksen prosessimme toimivuudesta. Teimme heille kesän ja syksyn 2021 aikana kyselyn, jossa selvitimme hakijoidemme mielestä tärkeimmät asiat koskien hakemuksen täyttöön, työpaikkailmoituksen osuvuuteen, haastattelutilanteeseen ja Osaajapankin hyödyntämiseen liittyviä asioita.

Haastattelut ovat positiivisia kokemuksia

Tiettyyn työpaikkaan hakeneet ja kutsun haastatteluun saaneet hakijat kokivat, että tehtävään oli helppo hakea ja työpaikkailmoitus oli selkeä. Haastatteluun edenneiden vastauksissa korostui yrityksemme rekrytointiosaaminen. Yli 40% haastatteluun edenneistä vastaajista piti haastattelukokemusta parempana tai paljon parempana muihin rekrytointiyritysten haastatteluihin verrattuna ja kukaan ei pitänyt haastattelutilannetta huonona. Hakijakokemus kauttamme haastatteluun edenneiden osalta on siis pääsääntöisesti erittäin onnistunut ja rekrytoiva konsultti koettiin asialliseksi, ammattitaitoiseksi ja ystävälliseksi.

Kehitysehdotukset

Kehityskohteina mainittiin viestintä hakemusten jättämisen jälkeen, varsinkin avoimen hakemuksen jättäneiden kohdalla. Osaajapankkiimme tallennettuja osaajien avoimia hakemuksia ja ansioluetteloita hyödynnetään sekä julkisen haun että suorahaun toimeksiannoissamme. Kyselytutkimuksen löydösten perusteella tulemme jatkossa panostamaan viestintään hakemuksen jättäneille.

Osaajapankin avulla voi löytää piilotyöpaikat

Vastaajista noin 50% olivat lisänneet hakemuksen tiettyyn työpaikkaan liittyen ja loput avoimena hakemuksena Target Headhunting Osaajapankkiin. Avoimien hakemusten tekijät eivät sillä hetkellä löytäneet sopivia työtehtäviä työpaikoistamme ja halusivat ilmoittaa olevansa käytettävissä, jos sopiva tehtävä tulee hakuun. Vastausten perusteella Osaajapankkiimme oli helppo löytää ja hakemuksen teko on siellä sujuvaa. Osaajapankissamme olevan avoimen hakemuksen myötä kasvaa myös mahdollisuus löytää piilotyöpaikat.

Haluamme kiittää kaikkia vastaajia ja yhteenvetona kertoa tärkeimmät havainnot tehdystä kyselystä.

Lisätiedot: Timo Välenoja, puh. 050-444 2783, email: timo.valenoja@targetheadhunting.fi

Kyselyn toteutti Tutkimusvoima Oy

Kirjoittaja: Satu Salin, Target Headhunting Oy