Janne Barck, Suomen Elektrolind Oy:n toimitusjohtaja

Onnistunut myyntijohtajan rekrytointi: Suomen Elektrolind Oy:n kasvutarina

Rekrytointi on yrityksellemme valtavan tärkeä prosessi, jolla on ratkaiseva vaikutus menestyksemme kannalta, toteaa Janne Barck, Suomen Elektrolind Oy:n toimitusjohtaja.

Tavoitteemme oli löytää uusi myyntijohtaja, joka voisi innostaa ja johtaa myyntitiimiä, kehittää myyntiprosesseja ja varmistaa, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme erinomaista palvelua ja ratkaisuja. Suomen Elektrolind Oy toimii edustajana eri teollisuuden komponenttivalmistajille Suomessa ja asiakkaitamme ovat eri teollisuudenalat. Liiketoimintamme on vakaassa kasvussa ja kasvua tukemaan tiimimme tarvitsee pätevää myyntijohtajaa, toteaa Janne Barck.

Tuloksellinen vuoropuhelu

Olimme aiemmin tehneet rekrytointeja itse, mutta se osoittautui haastavaksi ja aikaa vieväksi prosessiksi. Haasteemme oli siis, miten löytää oikea henkilö, jolla on tarvittava osaaminen ja kokemus tehtävään. Tässä kohtaa Target Headhunting astui kuvaan ja ilman ulkopuolista apua rekrytointi ei nyt olisi onnistunut, sillä myyntijohtajan haku vaati erityisosaamista, ymmärrystä toimenkuvan vaatimuksista ja työnhakijamarkkinoista.

Rekrytointikumppani mahdollisti sen, että voimme keskittyä omaan liiketoimintaamme ja se säästi meidän aikaa, rahaa, vaivaa ja hermoja, summaa Barck.

Vuoropuhelu Targetin kanssa oli tuloksellista ja tuloshakuista ja kaikkiin kysymyksiin saimme ratkaisuja ja ehdotuksia.

Sujuva rekrytointiprosessi

Uuden myyntijohtajan rekrytointiprosessi sujui erinomaisesti. Janne Barck korostaa, että suorahaun hyödyntäminen ja viestinnän oikea painotus oikeissa kanavissa olivat avainasemassa prosessin sujuvuuden ja parhaiden hakijoiden löytämisessä. Target Headhunting tunnisti ehdokkaat, joilla oli tarvittava osaaminen ja potentiaali. Haastattelut sujuivat rennosti ja avoimesti, mikä loi positiivisen ilmapiirin ja auttoi hakijoiden ja yrityksen välisen ymmärryksen syventämisessä. Lopputuloksena oli onnistunut valinta, ja uusi myyntijohtaja aloitti tehtävässään innostuneena ja motivoituneena.

Tulevaisuuden visio

Suomen Elektrolind Oy jatkaa kasvuaan ja pyrkii vahvistamaan asemaansa alansa johtavana toimijana ja uusi myyntijohtaja oli keskeinen osa tätä kasvutarinaa. Vaikka markkinatilanne saattaa vaihdella, Janne Barck näkee pitkällä aikavälillä kasvumahdollisuuksia. Tavoitteena on löytää oikeat ihmiset ja ratkaisut näiden mahdollisuuksien hyödyntämiseksi.

Suomen Elektrolind Oy:n tarina osoittaa, että ammattimainen rekrytointiprosessi voi olla ratkaisevan tärkeä yrityksen menestyksen kannalta. Yhteistyö Target Headhuntingin kanssa mahdollisti oikean henkilön löytämisen, ja tämä uusi myyntijohtaja on nyt osa yrityksen kasvutarinaa. Yrityksen visio on selkeä: kasvaa, menestyä ja nauttia työstään. Suomen Elektrolind Oy:n tarina on inspiroiva esimerkki siitä, miten rekrytointi voi tukea yrityksen tavoitteiden saavuttamista ja pitkän aikavälin menestystä.

 

Simo Österman, Headhunter, HPJ, partneri, +358 44 343 4417, simo.osterman@targetheadhunting.fi

 

Kirjoittaja: Satu Salin, Target Headhunting Oy