Ronald Sulin: Myyntijohtajan rekrytointi vaatii asiantuntijuutta

Insinööritoimisto Sulin Oy on yli 80-vuotias perheyritys ja rakennusalan innovatiivinen toimija, joka valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia rakennusmateriaaleja. Perheyritys on aina ollut saman suvun omistuksessa, isot toimintaympäristönmuutokset ovat vaikuttaneet yrityksen toimintaan ja nyt toimimme kolmannen sukupolven voimin rakennusalan materiaalipuolella.

Asiakkaitamme ovat julkisen- ja kerrostalorakentamisessa toimivat suunnittelijat, urakoitsijat ja rakentajat. Yrityksemme keskittyy rakennusalan erikoistuotteisiin eli tavanomaista laadukkaampiin ja teknisempiin materiaaleihin. Tulevaisuudessa keskitymme entistä enemmän vähähiilisiin ja energiatehokkaisiin rakentamisen ratkaisuihin, kertoo toimitusjohtaja Ronald Sulin.

Riskien karsiminen on tärkeintä

Työntekijä on yrityksen tärkein resurssi ja pienellä toimijalle oikeiden henkilöiden rekrytoinnin merkitys korostuu. Pienellä toimijalla yhden ihmisen, kuten myyntijohtajan, suhteellinen merkitys ja panos on paljon suurempi, kun isoissa taloissa. Tärkeintä meille rekrytoinnissa on siis, että löydämme yrityksellemme sopivan, oikean henkilön.

Valitsimme myyntiin erikoistuneen rekrytointiyrityksen koska halusimme, että meillä on suurempi valikoima ehdokkaita, joista voimme valita. Näin todennäköisyys, että onnistumme meille oikean myyntijohtajan löytämisessä kasvaa.

Olemme käyttäneet myös aiemmin suorahakupalveluja sekä tehneet itse rekrytointeja. Olemme itse tehneet toimistoassistentti- ja varastohenkilöhakuja ja saimme satoja hakemuksia. Itse tehtynä rekrytointi vie paljon aikaa, hakemuksen teko, käsittely, soittelu ja henkilöiden haastatteluaika on kaikki pois ydinosaamisestamme.

Nyt halusimme kumppanin, joka ymmärtää meidän tarpeet, jolla on hyvät verkostot ja joka on erikoistunut myynnin ja myynnin johdon rekrytointiin. Simo Österman oli alusta asti aktiivinen ja kokemus, näkemys ja ammattitaito myynnin rekrytoinneista ratkaisi. Näen tämä yhteistyön yrityksemme riskien karsimisena eli panostamme lopputulokseen, kertoo Sulin.

Miten myyntijohtajan rekrytointi sujui?

Rekrytointi sujui nopeasti. Kartoitustapaamisten jälkeen meille esiteltiin neljä myyntijohtajaehdokasta. Paras valikoitui harkinnan jälkeen hyvien ehdokkaiden joukosta ja jatkamme myyntiorganisaatiomme rakentamista yhteistyössä rekrytointikumppanimme kanssa, kun uusi myyntijohtaja aloittaa työssään. Resurssimme eli kiinteistö ja varasto on jo kunnossa ja nyt organisaation rakentamisen vuoro. Tavoitteemme on, että yritys ei ole liian yrittäjävetoinen tulevaisuudessa ja sen ratkaisee oikea henkilöstö, kertoo Sulin.

 

Simo Österman, Headhunter, HPJ, partneri, +358 44 343 4417, simo.osterman@targetheadhunting.fi

 

Kirjoittaja: Satu Salin, Target Headhunting Oy