Vinkkejä onnistuneeseen myyjän rekrytointiin

Päivi Estakari, Acal BFi:n maajohtaja: Oikean myyntiosaamisen löytäminen

Oikean osaamisen löytäminen on haaste yrityksellemme. Toimimme melko erikoislaatuisella toimialueella ja vielä hieman erikoisella toimintamallilla ja näiden kriteereiden täyttyminen kandidaatin osalta on tosiaan haastavaa. Haemme siis erityistä osaamista ja koimme, että avoimen haun kautta emme olisi saaneet riittävästi sopivia kandidaatteja. Lisäksi hakemusten käsittely olisi vienyt liikaa resurssejamme. Uskomme myös, että headhunting-yrityksellä on paremmat kanavat helpommin löytää juuri sitä osaamista, jota me olemme vailla, kertoo Päivi Estakari, Acal BFi:n maajohtaja.

Olimme yhteydessä myös toiseen headhunting-yritykseen, jota olemme käyttäneet aiemmissa rekrytoinneissa, mutta sieltä ei palattu edes asiaan tarjouksen merkeissä. Lisäksi vaikutti siltä, että Target Headhuntigilla oli sellaista osaamista, jota tarvitsimme ja koin heti, että Juha Valkeapää ymmärsi tarpeemme ja otti asian omakseen, toteaa Estakari.

Onnistunut rekrytointiprosessi – asiakaskokemus ja yhteistyö headhunterin kanssa

Rekrytoimme kaksi myyjää viime vuoden aikana. Rekrytoinnissa tärkeintä on löytää oikea osaaja, tässä tapauksessa tekninen myyjä, tarkemmin elektroniikan myynti-insinööri. Tärkeää on, että sopivuus on molemminpuolista eli sen lisäksi, että me olemme vakuuttuneita kandidaatin osaamisesta, henkilön pitää myös haluta työskennellä meille. Kandidaatin on sovittava sekä yhteisöömme että tapaamme tehdä myyntityötä.

Kumpikin prosessi sujui mainiosti; toinen nopeammin ja toinen hieman enemmän aikaa vieden. Juha Valkeapää tuntui ymmärtävän tarpeemme ja tulokulmamme. Hän piti meidät ajan tasalla rekrytointien edetessä ja koin, että pystyin olemaan häneen yhteydessä milloin vain ja sain tarvitsemani tuen.

Meille on ollut kätevää, että yksi kanava ja kontakti hoitaa rekrytoinnin. Omat resurssimme ovat saaneet keskittyä siihen minkä osaamme parhaiten eli asiantuntevaan elektroniikan myyntityöhön ja Target Headhunting on puolestaan toimittanut meille palvelua, jonka he osaavat parhaiten, toteaa Päivi Estakari.

Suunnittelufokusta ja kansainvälistä yhteistyötä

Acal BFi on design in -fokuksella toimiva elektroniikan komponenttien jakelija. Olemme eurooppalainen yritys, jonka pääkonttori on UK:ssa. Edustamme noin sataa spesiaalia elektroniikan valmistajaa ympäri maailmaa. Teemme läheistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa ja suunnittelufokus on vahva. Toimimme siis linkkinä kansainvälisten päämiesten ja kotimaisten asiakkaiden välillä.

Pohjoismainen pääkonttorimme Ruotsissa luotti Target Headhuntingin kumppaniin Rubino Rekryteringiin – menestyksekäs yhteistyö jatkui myös Suomessa.

Itse olen ollut yrityksessä yli 20 vuotta pääasiassa myyntityötä tehden ja tällä hetkellä toimin ACAL BFi:n maajohtajana. Meillä on mielenkiintoisia projekteja työn alla ja nykyisetkin asiakkuudet tuntuvat kasvavan, joten luottamus tulevaisuuteen on vahva. Lisäksi uudet rekrytoinnit ovat päässeet vauhtiin ja on mielenkiintoista seurata heidän kehitystään, summaa Päivi Estakari.

Juha Valkeapää, Headhunter, +358 40 055 4941 , juha.valkeapaa@targetheadhunting.fi 

 

Kirjoittaja: Satu Salin, Target Headhunting Oy