Jukka Mustonen headhunter

Headhunting on mukava elämäntapa, Jukka Mustonen Senior Headhunter

Hoidan rekrytointiprosessit asiakasyrityksillemme räätälöidysti alusta loppuun. On tärkeää osata ja tuntea yrityksen toiminta, liiketoimintaympäristöt, kulttuuri, ihmiset, tavoitteet, kilpailutilanne sekä kilpailuedut markkinoilla.

Parasta työssäni on aina ns. perfect matchit, eli kovalla työllä saatu lopputulos, missä loistava kandidaatti ja asiakasyritys haluavat yhdessä ja innoissaan aloittaa uuden yhteisen matkan.

Kartoitamme syvemmin eri tehtävien sisällöt, toimenkuvat, tavoitteet, ammatillisen osaamisen ja koulutuksen mahdolliset vaatimukset sekä odotukset kandidaattien osalta. Hoidamme markkinoinnin sekä julkisesti että erittäin laajan verkostomme ja kanavien kautta. Lisäksi kartoitamme ja haemme parhaat kandidaatit tehtävään, kontaktoimme ja haastattelemme heidät sekä olemme mukana koko prosessissa alusta loppuun. Tärkeää on myös kommunikointi sekä kandidaattien että rekrytoivan yrityksen suuntaan koko prosessin ajan.

Rekrytointialalla tärkeintä on ihmiset ja hyvät verkostot

Ala on positiivisella tavalla haastava; olet yhtä hyvä kuin viimeisin rekrytointi. Tämä laittaa meidät tekemään parhaamme joka päivä, laadukkaasti ja tehokkaasti.

Eniten tässä työssä minua motivoi ihmiset. Heidän kohtaamisensa, heidän tarinansa, persoonansa, motivaationsa ja se, että pystyn auttamaan sekä kandidaatteja että yrityksiä eteenpäin menestymään.

Omassa työssämme verkostoituminen korostuu vahvemmin. Olemme kandidaattien kanssa yhteyksissä rekrytointiprosessien ulkopuolellakin ja monesti saamme heiltä myös vinkkejä tai suosituksia omista verkostoistaan ammattilaisista, jotka voisivat olla kiinnostuneita etenemään urallaan tai vaihtamaan työpaikkaa.

Hyvä johtaminen on avainasemassa kun halutaan parhaat tekijät

Korona-aika lisäsi huomattavasti etäyhteyden kautta kohtaamisia ja nopeutti teknologian hyödyntämistä prosesseissa ja työelämässä. Ja tärkeää on ollut huomata, kilpailun yhä kiristyessä parhaista tekijöistä, kuinka yritykset investoivat yhä enemmän henkilöstön hyvinvointiin ja hyvään johtamiseen.

Myös kandidaatit hakevat hyvän työyhteisön lisäksi merkityksellisyyttä työhönsä ja yritykset useammin räätälöivät tehtävät osaajien toiveiden ja potentiaalin mukaisiksi.

Ihmiset tekevät tuloksen ja hyvin johdetuissa ja kaikkia kunnioittavissa yhteisöissä se näkyy suoraan viivan alla.

Motivaatio korostuu rekrytoinnissa

Työn merkityksellisyys sekä motivaation ja potentiaalin merkitys rekrytoinneissa tulee korostumaan entisestään tulevaisuudessa. Samoin mahdollisuutena monella toimialalla on myös ulkomaisten osaajien rekrytointi työvoimahaasteiden kasvaessa sekä väestön ikääntyessä.

Huippujoukkue, yhteistyö ja hauskuus

Targetilla olen viihtynyt erinomaisesti, meillä on aivan huippujoukkue. Teemme paljon töitä yhdessä ja aina jokainen on auttamassa tarvittaessa kollegaa. Lisäksi meillä on hauskaa joka päivä. On kiva tehdä töitä raudanlujien ammattilaisten kanssa, hymy huulilla.

Joskus on viikkoja, jolloin tulee jatkuvia vastoinkäymisiä, joihin et välttämättä pysty edes vaikuttamaan. Silloin yleensä naureskelemme kollegoidemme kanssa, että tämä on tehty juuri meitä varten. Jos joku nämä kääntää loistaviksi lopputuloksiksi, niin se olemme me.

Headhunting on mukava elämäntapa

Toimin aikanaan maahantuonti puolella myynti- ja markkinointijohtajana, ja sen jälkeen toimitusjohtajana rakentaen yrityksen markkinajohtajaksi 0:sta 8M€:oon. Konsulttina ja myynnin sekä pk-yritysten johdon valmentajana olen toiminut viimeiset kymmenen vuotta.

Vapaa-aikani täyttää aktiivinen ja monipuolinen elämä. Liikun paljon ja monipuolisesti, jos aikaa jää reissailen sekä kokkaaminen on myös mukavaa vastapainoa.

Tosin tämä työ on enemmänkin elämäntapa, mukava sellainen.

Useimmiten keskustelut kandidaattien kanssa käydään ns. virka-ajan ulkopuolella. Silloinkin hymy huulilla.

 

Jukka Mustonen, Senior Headhunter, aluejohtaja, +358 50 4348 140, jukka.mustonen@targetheadhunting.fi