Ilmoitushaku – rekrytointia kustannustehokkaasti ja imagoa rakentaen

Ilmoitushaku tai julkinen haku on perinteinen rekrytoinnin muoto, jossa houkuttelevalla työtehtävällä ja positiivisella työnantajamielikuvalla tavoitetaan motivoituneet hakijat.

Ilmoitushaku tai julkinen haku on perinteinen rekrytoinnin muoto, jossa houkuttelevalla työtehtävällä ja positiivisella työnantajamielikuvalla tavoitetaan motivoituneet hakijat.

Kilpailu parhaista työntekijöistä on kovaa ja vaatii monipuolista osaamista rekrytointiprosessissa onnistumiseen. Vielä muutama vuosi sitten työnhakija sai kattavan otoksen avoimista työpaikoista kunhan selasi läpi suurimpien sanomalehtien avoimet työpaikat -osaston. Toisin on tänään; klassisen printtimedian ohi ovat ajaneet nettipohjaiset rekrytointiportaalit, sosiaalinen media ja yritysten kotisivut. Mobiililaitteet ovat mullistaneet tavoitettavuuden ja kohdistettavuuden uudelle tasolle.

Target Headhunting osaa rekrytoinnin eri muodot

Target Headhuntingin ammattilaiset toimivat ripeästi, tehokkaasti ja osaavat suositella asiakkaalle kulloinkin sopivinta rekrytointitapaa, jotta oikean profiilin henkilöt saadaan tavoitettua.

Kuten kaikki rekrytointiprosessit, myös ilmoitushaku alkaa huolellisella lähtötilanteen kartoittamisella ja työnkuvan analysoinilla yhdessä asiakkaan ja Target Headhuntingin ammattilaisen kanssa. Ilman tätä vaihetta on haasteellista viedä prosessia menestyksekkäästi eteenpäin. Samalla luodaan tärkeät elementit houkuttelevan ilmoitusaineiston perustaksi ja tavoitetaan niin aktiiviset kuin passiiviset hakijat. Onnistunut ilmoitusaineisto rakentaa tehokkaasti yrityksen brändiä ja työnantajamielikuvaa.

Kun lähtötilanne on kirkastunut, valitaan yhdessä oikeat mediat, joissa työpaikkailmoitus julkaistaan. Target Headhuntingilta saa kattavat ilmoituspaketit niin rekryportaaleihin (Monster, Oikotie, Duunitori, Rekrytointi.com), TE-palveluihin, Some-kanaviin (LinkedIn, Facebook) unohtamatta Targetin omaa Osaajapankkia. Hakemusten käsittelyssä Target Headhunting käyttää GDPR-vaatimukset täyttävää, kotimaista LAURA-järjestelmää.

Ilmoitushaun rekrytointiprosessi on hyvin samalainen kuin muissakin rekrytoinnin muodoissa haastatteluineen, mahdollisine henkilöarviointeineen ja suosittelijoiden tarkastuksineen ennen lopullista valintaa. Target Headhunting hyödyntää Ilmoitushaun rinnalla lähes poikkeuksetta myös suorahakua. Paras lopputulos saadaan aina tiiviillä ja joustavalla yhteistyöllä asiakkaan kanssa.